Naravna kozmetika
september 07, 2010, 03:37:02 am *
Novice:

Domov   Išči Prijava Registracija Trgovina srček  

Strani: [1]
  Natisni  
avtor Tema: Kako PRAVILNO očistiti obraz?  (Prebrano 493 krat)
Enigma
*
Objave: 4

Ogled Profila
« dne:: marec 25, 2010, 10:53:51 pm »

Pozdravljene!

Jaz ne vem več, kako naj si negujem obraz (Sad), tako da se obračam na vas.
Moj tip kože: nos je malo bolj masten z dosti ogrci (niso tisti standardni črni, pač pa kot neke lojnice - ampak vsekakor so ogrci), brada ni mastna, vendar imam čisto malo ogrcev (tistih "standardnih" črnih), lica so suha (kjer imam tudi kar dosti razširjene pore), na samih kosteh ličnic imam dosti milij (pa vse do senc), čelo je normalno.

Ker do zdaj NIKOLI (!) nisem kupila primerne kreme, jih sploh ne uporabljam in tako sem dobila nek strah pred njimi. Motijo me torej milije (zelo, najbolj motijo!), potem pa še razširjene pore na licih ter malo več ogrcev na nosu.

Zadnje čase imam spet občutek, da nimam pravilne nege, in da moja koža potrebuje vlago, ki pa ni mastne teksture. Odkar sem prešla na naravno kozmetiko, je bila moja koža precej boljša (trenutno uporabljam gel od Dr. Scheller), vendar zadnje čase opažam, da mi nekako izsuši kožo.

Lepo prosim za nasvet!!! Pripravljena sem popolnoma zamenjati kozmetiko, samo, da bom imela lepo kožo.

Prosim, pomagajte (saj vem, da ni to zelo problematična koža, ampak me res ZELO moti)! Sad

HVALA!
Prijavljen
Anita
Moderator
Objave: 17

Ogled Profila
« Odgovori #1 dne:: marec 28, 2010, 02:43:18 pm »

Draga Enigma,

Kompleksno vprašanje zahteva kompleksen odgovor.  Smiley
Poleg nege doma predlagam obisk pri kozmetičarki, kajti brez globinskega čiščenja žal ne bo šlo.  Wink

VSAKODNEVNA RUTINA:
1. ČIŠČENJE KOŽE:
- čistilni krema, ki bo odstranila vse nečistoče in ličila - predlagam: Čokoladna čistilna krema za obraz.
2. TONIFIKACIJA KOŽE:
- tonik, ki povrne koži njen Ph, jo navlaži, pomiri ter oža pore - predlagam: Tonik bosvelije (Frankincense).
3. OSNOVNA NEGA:
- krema, ki koži povrne ravnovesje in zdrav videz - predlagam: Dnevna obnovitvena krema damaščanske vrtnice.

DODATNA NEGA:
1. PILING, ki odstrani vse odmrle celice s površine kože in tako omogoča lažjo absorbcijo nege - predlagam: Svilen čistilni piling.
2. MASKA, ki še dodatno izboljša kvaliteto kože - predlagam: Pomirjajoča maska iz škrlatno-rdečega žajblja in bosvelije.
3. SERUM, prodre v globje plasti kože in je odlična podlaga za kremo - predlagam: Nežni serum iz vrtnic in marelic.

In ker se koža obnavlja cca 28 dni bodite pri negi disciplinirani in rezultati se Vam zagotovo pokažejo že po enem mesecu. Imejte radi svojo kožo in ji namenite popolno nego.

Srečno.

« Zadnje urejanje: marec 28, 2010, 04:58:18 pm od Anita » Prijavljen

Kozmetičarka.
Enigma
*

Ogled Profila
« Odgovori #2 dne:: marec 28, 2010, 05:34:25 pm »

Zdravo!

Vprašala bi samo še to, če je možno dobiti kakšne testerje za te sestavine, ki ste jih navedli zgoraj? Sicer vem, da je v testerju bolj mala količina, ampak zadeve so precej drage in zaradi mojih slabih izkušenj se bojim, da bi stran vrgla denar (kar pa ne pomeni, da podcenjujem vaše znanje!!! Wink), če bi pa vse to kupila, bi me pa prišlo cca. 100€, tako da upam, da razumete.   Wink

Sploh pa je v zadnjem serumu jojobino olje; ko sem ga uporabljala (samega) namesto krem, mi SPLOH NI odgovarjal, tako, da me je res "strah" da bi denar stran vrgla, po drugi strani je pa to dodatna nega, torej cca. 1x na teden, PO pilingu, tako, da koža potrebuje vlago.
Upam, da me razumete.

LP

Prijavljen
Anita
Moderator
Objave: 17

Ogled Profila
« Odgovori #3 dne:: marec 29, 2010, 06:01:44 am »

Pozdravljeni,

Glede testerjev Vam sporočam, da jih žal ni na razpolago. Sicer pa testerji pomenijo zgolj test, tako da pravih rezultatov in pozitivnih sprememb na koži zgolj z uporabo testerjev ne bomo opazili.

Finančno razdelite znesek na nekaj mesecev, kajti pri uporabi kvalitetnih proizvodov bodite racionalni, namreč pretiravanje v nanosu ne pomeni boljšega rezultata.  Smiley In ne pozabite koža je samo ena, pravilna nega danes se Vam obrestuje dolgoročno.

Naj Vas pomirim glede jojobinega olja v serumu, je zgolj dodatek v malih količinah in deluje predvsem negovalno, vlažilno in proti prostim radikalom. Medtem ko je v Vašem primeru čisto jojobino olje prebogato in pretežko za nego obraza, zagotovo pa primerno za masažo telesa.  Smiley
Serum je dodatna nega v primeru, ko želimo koži podariti še več nege in se nanaša vsakodnevno pod kremo.

Upam, da sem odgovorila na Vaše pomisleke.
Seveda sem Vam z veseljem na voljo.

Z lepimi pozdravi.
« Zadnje urejanje: marec 29, 2010, 10:20:18 am od Anita » Prijavljen

Kozmetičarka.
sončnica
*
Objave: 1

Ogled Profila
« Odgovori #4 dne:: junij 06, 2010, 07:47:11 am »

Imam podobno kožo kot Enigma zato pišem kar sem.

Kako pa naj bi tako kožo negovala ponoči? Bi bilo jojobino olje OK?

Hvala,LP
Prijavljen
Enigma
*

Ogled Profila
« Odgovori #5 dne:: junij 06, 2010, 11:43:41 am »

Hej!

Meni jojobino olje sploh ni pasalo! Milije so se mi delale kar pri nosu in na ličnicah, da okoli oči ne govorim. Trenutno uporabljam Scheler gel + sophyto tonik. Včasih naredim tudi piling. 1x na teden pa obraz prarim nad vodo in zelo pomaga za moj nos, ki je poln lojnic oz. ogrcev.

Nisem nič kupila, kar so mi tukaj svetovali, ker so baje kar preveč mastne zadeve.  Embarrassed Smiley
Prijavljen
Strani: [1]
  Natisni  

Pojdi na: