Naravna kozmetika
maj 20, 2012, 17:36 *
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.
Novice:

Domov   Išči Prijava Registracija Trgovina srček  
Strani: [1]
  Natisni  
avtor Tema: Olje plodov muškatne vrtnice (Rosehip Seed Oil)  (Prebrano 2986 krat)
morska_deklica
*
Objave: 9

Ogled Profila
« dne:: okt 01, 2008, 19:52 »

Sama bi zelo rada preizkusila to olje pa me zanima nekaj stvari:
1. ali se to olje lahko uporablja na aknasti koži (ponekod pravijo, da se super obnese, sem pa tudi že prebrala, da se to odsvetuje)?
2. lahko res pričakujem, da bo odpravil moje brazgotine od aken?
3. se dobro obnese tudi pri strijah? jih samo dobro preprečuje ali jih dejansko tudi lahko odpravi?

Najlepša hvala za odgovore!  Kiss
Prijavljen
Majska
*
Objave: 43

~ Hug Me ~

Ogled Profila
« Odgovori #1 dne:: okt 02, 2008, 13:34 »

to olje je vsestransko in zelo dragoceno za obnovo kože - pri oskrbi sončnih opeklin, gubah, negovanju prehitro postarane, suhe in razpokane kože. tako učinkovito naj bi bilo zaradi visoke vsebnosti nenasičenih maščobnih kislin in vitamina c.

olje se ne uporablja samo in se razredči v drugih osnovnih masažnih oljih npr. mandljevo, tej mešanici pa lahko dodaš tudi olje pšeničnih kalčkov ali lešnikovo olje.

lešnikovo olje je vlažilno in pomirjevalno ter bogat vir vitaminov in proteinov. pospešuje prekrvavitev, kožo tonizira in napne, ima pa super lastnost - globoko prodre v kožo in zadržuje vlago. med drugim tudi zožuje površinske krvne žilice in ohranja kožne celice zdrave ter močne in je primerno za vse vrste kože, še posebej za nego mastne, mešane in vnete ter aknaste kože.

kombinacija olj je nešteta, najboljše je da si narediš mešanico tistih, ki ustrezajo tipu kože in namenu...

npr. za nego aknaste kože bi sama raje uporabila lešnikovo kot olje muškatne vrtnice, proti strijam pa mešanico mandljevega, grozdnih pečk ali mareličnega olja s plodovi vrtnice (10%) in pšeničnih kalčkov (do 15%).

za nego problematične aknaste kože je primerno tudi sezamovo olje.

Prijavljen
Sashi
*
Objave: 11

Ogled Profila
« Odgovori #2 dne:: okt 02, 2008, 14:09 »

helouhelou  Kiss

nekje sem prebrala, da je lešnikovo olje pogosto uporabljeno v dragih kozmetičnih proizvodih  Huh?
Prijavljen
KatjaM
*
Objave: 4

Ogled Profila
« Odgovori #3 dne:: jan 31, 2009, 14:33 »

to olje uporabljam za nego okrog oči, saj sem na vaši strani prebrala o tem, kako zelo hranljivo in obnovitveno deluje na kožo in tako kot nalašč za moj očesni predel, kjer se že želijo pojavljati gubice. Priporočam!
Prijavljen
naravna*lepota
Objave: 140

Ogled Profila
« Odgovori #4 dne:: mar 02, 2009, 23:13 »

Olje plodov muškatne vrtnice je res enkratno lepotilno sredstvo, saj je izredno večnamensko; sama ga uporabljam za nego predela okrog oči, nego obraza pa tudi za nego celega telesa. Že po tedenski uporabi sem opazila, da je koža veliko mehkejša, bolj voljna in nahranjena; pravtako odlično deluje proti prvim linijam okrog oči, ki so tekom uporabe dobesedno izginile. Priporočam Smiley
Prijavljen
alenka
*
Objave: 1

Ogled Profila
« Odgovori #5 dne:: apr 02, 2009, 09:12 »

pozdravljeni vsi skupaj!

zanima me, katero osnovno olje priporočate za redčenje muškatne vrtnice in v kakšnem razmerju se meša, če le to želiš uporabljati za obraz?

prisrčno lep dan vsem skupaj Grin
Prijavljen
naravna*lepota
Objave: 140

Ogled Profila
« Odgovori #6 dne:: apr 18, 2009, 13:18 »

Pozdravljena,
za redčenje priporočamo Akamuti sladko mandljevo olje in sicer do 20-odstotno mešanico- v vašem primeru Olja plodov muškatne vrtnice v Sladkem mandljevem olju.
Veliko užitkov Smiley
Prijavljen
Strani: [1]
  Natisni  

Pojdi na: